Івано-Франківськ

Раптово зупинилося серце бойового медика з Рогатинщини Тараса Залипка

Тараса Залипка називали лікарем-інфекціоністом від Бога.

Раптово зупинилося серце бойового медика з Рогатинщини Тараса Залипка

27 серпня у лікарняній палаті раптово зупинилося серце бойового медика з Рогатинщини Тараса Залипка. Йому було 48 років. Сумну звістку повідомила Рогатинська міська рада, пише ПІК.

“Військовий медик приєднався до лав Збройних Сил України 17 червня 2024 року, обрав псевдо свого дідуся, учасника УПА, «Ліщина». При формуванні медичної роти, старший лейтенант Тарас Залипка готувався до бойових завдань. Втім, його життя обірвалося дуже раптово – 27 серпня. Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття родині у зв’язку зі смертю близької людини. Жодні слова не можуть загоїти важку рану втрати”, – йдеться у повідомленні.

Зустріч з військовим відбудеться сьогодні, 29 серпня, о 16 годині.

Довідково: Тарас Залипка народився 18 травня 1976 року в Івано-Франківську. Із золотою медаллю закінчив Рогатинську ЗОШ №2. Після закінчення школи продовжив здобувати освіту в Запорізькому медичному університеті на лікувальному факультеті. Відтак робить свої перші професійні кроки лікаря-інфекціоніста у медичному закладі міста Каховки на Херсонщині.

Був і завідувачем поліклініки, і завідувачем ковідного відділення … Та у дні окупації 2022-го не полишав пацієнтів. Переїхавши на Рогатинщину, тривалий час проводив онлайн-консультації для хворих.Водночас Тарас Залипка був добрим батьком для свого сина Владислава, люблячим сином і дбайливим чоловіком.

“Тривалі місяці в окупації, недоспані ночі на медичному «посту», важка робота, переживання за ситуацію в державі, на жаль, не дали нашому земляку зустріти сиву старість. Військовому медику було лише 48”, – додають у міській раді.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено