Івано-Франківськ

Справу щодо загибелі керівництва МВС у Броварах передали до суду: що відомо

Прокуратура встановила порушення правил безпеки польоту гелікоптера, що призвело до авіакатастрофи.

Справу щодо загибелі керівництва МВС у Броварах передали до суду: що відомо

В Україні слідчі завершили досудове розслідування справи загибелі керівництва МВС у Броварах 18 січня 2023 року, а обвинувальний акт скерували до суду стосовно п’яти посадовців ДСНС. Досудове розслідування було завершено ще у листопаді 2023 року. Увесь цей час підозрювані, їхні захисники та потерпілі ознайомлювалися з матеріалами справи. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Обвинувачені порушили правила безпеки польоту гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України.

“Так, у січні 2023 року до Харківської та Дніпропетровської областей запланували політ керівництва МВС. Слідчі повідомили, що посадовці ДСНС використали для цього гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів”, – кажуть у прокуратурі.

Через погану погоду гелікоптер летів на гранично низькій висоті. Пілот побачив перешкоду та, намагаючись уникнути її, втратив орієнтування і допустив зіткнення із землею.

“Чотирьом посадовцям Управління авіації та авіаційного пошуку ДСНС та спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС інкриміновано порушення правил безпеки польотів повітряного транспорту, що спричинило загибель людей… Начальнику служби безпеки польотів цього ж загону – службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”, – повідомили прокурори.

До слова, тоді також був пошкоджений дитсадок, сусідні будівлі та припарковані автівки. Загинули загалом 14 людей, а ще 31 людина отримала тілесні ушкодження, серед яких 13 дітей. Окрім високопосадовців МВС, тоді загинули чотири жінки та малолітня дитина, які прийшли у садочок.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено