Івано-Франківськ

Шахрай обдурив мешканку Калуша: як він це зробив

Шахраї все частіше починають використовувати технології спуфінг.

630 360 1522842768 9227

Псевдобанкір обдурив 64-річну мешканку Калуша. Жінка втратила близько п’яти тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Калущини, пише ПІК.

Шахрай зателефонував до калушанки  під приводом надання дозволу на проведення фінансової операції. Жінка натиснула запропоновану комбінацію цифр і псевдобанкір зняв з її  банківського рахунку гроші.  Зрозумівши, що її обдурили, потерпіла звернулась за допомогою до поліції.

“Шахрайство з використанням технології спуфінг набирає неабиякої популярності серед аферистів. Шахраї використовують спуфінг для підміни номера телефону й імітації смс від офіційного джерела. Тобто людині телефонує чи пише шахрай, а на екрані смартфона відображається мобільний номер банку чи будь  – якої іншої державної установи“, – зазначають у поліції.

У поліції закликають запам’ятати такі правила, аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою:

  • співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
  • якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
  • дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті банківської установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено