Івано-Франківськ

Очільник Франківська провів прийом: з якими проблемами звертаються люди

Людей, як завжди, було багато.
457248982 1100282378334684 5751579022006787603 n scaled
Другого вересня, в перший понеділок місяця у міській раді традиційно людно. Очільник громади Руслан Марцінків проводить прийом громадян. Військовослужбовці та їх близькі, пенсіонери, мешканці багатоквартирних будинків, кожен зі своїми проблемами прийшов до голови за допомогою, розповідає ПІК.
Військовослужбовець з Луганської області, ветеран АТО, який пішов вдруге на фронт з початком повномасштабного вторгнення Сергій Ципко прийшов до Руслана Марцінківа із питанням житла. У Івано-Франківську чоловік, його дружина і дитина зареєстровані як ВПО. Ветеран наразі працює у комунальному підприємстві. Житло винаймають, але дуже хочуть мати щось своє, хоча б невеличке.
«Вибирати ми точно не будемо. Ми раді і одній кімнаті, навіть маленькій. Але воно своє. У нас, військових, фактично одна проблема на даний час. А так, як я ще й ВПО, то взагалі проблема. Дізнався про програму, вирішив завітати до мера і запитатися. Відповідь, я не скажу, що негативна, але питань ми багато вирішили, про які я і не думав говорити», – каже ветеран, ВПО Сергій Ципко.
Мешканка Вовчинецької, 191 Любов Злиденна прийшла на прийом від імені всіх сусідів будинку. Просить в голови покращити благоустрій. Жінка каже, біля їх будинку взагалі немає дорожнього покриття. Кожен вихід з під’їзду до магазину, на роботу чи навіть до смітників – то цілий квест у ґумаках.
«Благоустрій там не має бути супер-пупер, там буквально шматочок лишився, бо була бруківка поруч будинку 189-го, і 193. Наш будинок лишився без благоустрою. Там асфальт, там бруківка, а наш шматочок лишений і з ямами. Як приходить осінь, приходить зима, все це покривається ледом, покривається калюжами і люди мусять вдягати ґумаки, щоби викинути сміття. Хтось у тапочка, а ми в ґумаках, бо не можемо дійти», – каже мешканка Вовчинецької, 191 Любов Злиденна.
Голова «Кола старійшин» Євген Романишин прийшов із проханням до голови та усіх депутатів міської ради. Хоче, щоби вони звернулися до колег у Верховній раді, щоби ті підтримали ініціативу присвоєння Ірині Фаріон звання «Герой України.
«Вона цього варта, бо ми знаємо, що війна почалася через мову і це розуміє путін, тому і насаджував нам все російське. Друге – вона розказувала про історію мови. Вона віддала своє життя, вона служила українцям і Україні, вона служила українській мові і українській історії», каже заступник голови обласного об’єднання «Просвіта», голова «Кола старійшин» області Євген Романишин.
Замінити старі побиті вікна у під’їзді та облагородити майданчик для дітей – з такими проханнями прийшли до Руслан Марцінківа мешканки Вовчинецької, 184.
«В нас в другому під’їзді дуже побиті вікна від того, що вже все старе, будинку 43 роки. Я розумію, що зараз такий час, але що робити? Взимку не пускають ліфт, бо кажуть, що замерзне мотор, а він більше коштує, ніж сам ліфт. Також футбольний майданчик. Все рване, там діти такі порохи збивають, що там неможливо ні всидіти на подвір’ї, нічого. Ми би хотіли, щоби то знесли і зробили якийсь майданчик», – просить мешканка Вовчинецької, 184 Марія Сьома.
З проблемою доступності ліків зіткнувся 60-річний франківець Володимир Тимочко. Чоловік має цукровий діабет і невиліковну хворобу. Щоби жити, п.Володимир повинен на постійній основі приймати дороговартісні препарати. До списку державної програми ці ліки не входять, а дешевших аналогів просто не існує.
«Соціальна пенсія маленька, нема змоги мені купити ліки, які коштують 3 тисячі, а у програму він не входить. В області був, в обласній лікарні, я проходив там комісію. Я всюди був. І зараз, якщо не включать у програму «Доступні ліки», буду їхати в Київ, питати як жити далі», – каже мешканець Івано-Франківська Володимир Тимочко.
За результатами зустрічі з міським головою, щоби мати можливість жити, Володимир Тимочко отримає матеріальну допомогу на купівлю необхідних для життя ліків. Відтак, за один день Руслан Марцінків прийняв і вислухав проблеми понад півсотні мешканців громади. Каже, в кожного «болить» щось своє, завдання громади – знайти можливість допомогти.
«Багато, бачите, військових зверталися за програмою, особливо інваліди третьої групи за програмою співфінансування Є-оселі. Також багато було питань, які пов’язані з матеріальною допомогою, соціальною допомогою. Також були люди, які просили поремонтувати дахи, інші питання господарські. Цього разу достатньо такий продуктивний прийом. Багато людей з такими питаннями, які модна вирішити, допомогти. Ще раз закликаю приходити на прийом громадян, стараємося допомагати, стараємося знайти можливості. І навіть в цей час допомогти в різних ситуаціях, які складаються в мешканців Івано-Франківської громади», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Нагадаємо, потрапити на особистий прийом громадян до міського голови Руслана Марцінківа може будь-який мешканець Івано-Франківської МТГ. За тиждень до зустрічі з міським головою необхідно прийти на Грушевського, 21, до адмінбудівлі і записатися на прийом.
Читайте також: 
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено