Івано-Франківськ

Кадрові зміни в Уряді: кого сьогодні звільнили, а хто залишається на посаді

Четвертого вересня нардепи проголосували за звільнення кількох міністрів, втім декого не вдалося звільнити.

Кадрові зміни в Уряді: кого сьогодні звільнили, а хто залишається на посаді

У Верховній Раді підтримали відставку деяких міністрів, які напередодні написали заяви про звільнення. А от наприклад, голосування за відставку Ірини Верещук, депутати провалили. Нардеп Ярослав Железняк розповів, кого не вдалося сьогодні звільнити та чому, пише ПІК.

За його словами, сьогодні були звільнені:

  • Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін (243 голоси).
  • Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина (проголосували 241 нардеп)
  • Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець — звільнений 244 голосами.
  • Міністр юстиції України Денис Малюська — звільнений   249 голосами.

Також у відставку подав очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. Проте Рада його відставку не розглянула.

Депутатка від ЄС Ірина Геращенко зазначила, що саме під час засідання Ради, його бачили на вулиці Інститутській з псом. Її обурило те, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який написав заяву про відставку, не прийшов на звіт для комітету Верховної Ради, бо в цей час вигулював собаку.

Водночас народним депутатам не вдалося звільнити з посади Голову Фонду державного майна України Віталія Коваля — лише 225 голосів набралося у залі. За звільнення з посади віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук проголосували 214 депутатів. За відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки знайшлося лише 205 голосів.

Железняк повідомив, що попри те, що частина голосувань сьогодні провалилась, це тимчасове явище. Комітети вже повторно розглядають ці питання і завтра знову винесуть їх на голосування в залу. За його словами сьогодні ввечері відбудеться засідання фракції “Слуга народу”, де обговорять нових кандидатів на міністерські посади. Формально, ситуація залишиться такою ж, як і раніше.

За джерелами “РБК-Україна” Президент України Володимир Зеленський братиме участь у засіданні фракції “Слуга народу” після провалу голосувань у Верховній Раді.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено