Як правильно зберегти кріп та петрушку, щоб вони довше тішили вас своєю соковитістю та свіжістю, пише ПІК з посиланням на ТСН.
Щоб продовжити свіжість зелені необхідно дотримуватися декількох порад:
- Підріжте трохи стебла зелені, щоб вони краще вбирали воду;
- Приготуйте невелику баночку з водою, можна використати склянку. Наберіть у неї воду та поставте зелень. Стебла мають бути у воді.
- Потім візьміть більшу баночку, у яку зможе поміститися маленька баночка з травами. Поставте банку з зеленню на кришку більшої;
- Обережно накрийте зелень більшою банкою. Петрушка з кропом мають опинитися всередині банки.
- Поставте банку в холодильник і не забувайте змінювати воду кожні 3-4 дні.
За умови такого зберігання петрушка та кріп можуть залишатися свіжими до кількох тижнів.
Чи потрібно зберігати зелень у холодильнику і де це краще робити
Можна зберігати зелень у будь-якому прохолодному місці. Тобто це не обов’язково повинен бути холодильник. Чудово підійдуть комора, льох, нижня полиця в шафі на кухні. А ось у світлому місці зберігати зелень не рекомендується, тому що пряме сонячне проміння руйнує вітамін С.
Якщо ви все ж збираєтеся зберігати зелень у холодильнику, варто звернути увагу на температурний режим (не вище +4 градусів). Також у сучасних холодильниках є спеціальні відсіки для зберігання зелені. Якщо такого немає, підійде нижня поличка. Зелень, та й інші продукти, не варто притуляти до задньої стінки — вони можуть замерзнути.
Читайте також:
- Чи варто мити запаковану зелень з магазину та як правильно її вибрати – поради
- Вертикальні теплиці у Надвірній та аграрний туризм у Коломиї: як штучний інтелект бачить розвиток сільського господарства
- Місячний посівний календар на вересень 2024 року: що та коли садити