Івано-Франківськ

Шмигаль заявив про “справедливе” бронювання від мобілізації

Прем'єр запропонував відійти від формулювання "економічне бронювання"

hq720

Уряд готує зміни до підходу бронювання від мобілізації за принципом “Воюй або працюй”.

Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Це ключовий принцип, це червона лінія, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції.

“Мають бути дуже справедливі, прозорі, зрозумілі правила бронювання і відповідь, чому заброньований та або той працівник на тій або іншій посаді, чому він не йде воювати. І не воюючи, який внесок він робить у підтримку нашої держави і які гарантії того, що він є тим, хто, наприклад, вирішить повернутися в Україну, забезпечуючи нашу стійкість, економічну зокрема“, – заявив прем’єр.

Шмигаль запропонував відійти від формулювання “економічне бронювання”. “Воно не зовсім правильне”, – сказав прем’єр.

“Треба знайти порозуміння в час війни, як правильно підтримувати нашу економіку, як правильно виводити з тіні тих, хто працює все ще сьогодні з конвертами. І економічне бронювання – це не зовсім те, про що ми говоримо в принципі “воюй або працюй”, – заявив Шмигаль.

Прем’єр заявив, що уряд шукає шляхи вирішення трьох проблем.

“Перше – створення додаткових робочих місць. Друге – підвищення заробітних плат для працівників, що спричинить собою збільшення сплати зборів, внесків і податків. І третє – питання повернення українців в Україну”, – сказав Шмигаль.

Повна версія прес-конференції – за посиланням:

Читайте тако

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено