Івано-Франківськ

В Івано-Франківську затримали організаторку злочинного угрупування (ФОТО, ВІДЕО)

Поліцейські ліквідували злочинне наркоугрупування та вилучили понад 11 кілограмів наркотиків.

459029618 904064175100088 7711954011806590552 n scaled

Заключний етап щодо ліквідації наркосиндикату з міжрегіональними зв’язками провели 9 вересня, затримавши в Івано-Франківську 26-річну організаторку злочинного угрупування.

При ній виявили та вилучили три кілограми особливо небезпечної психотропної речовини Альфа «PVP» та амфетамін – на загальну суму понад 2 мільйони гривень, розповідає ПІК із посиланням на Поліцію Волинської області.

Ще понад півтора кілограми наркотиків вилучили наступного дня на Волині: фігуранти підготували їх для подальшого продажу.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області Олег Зубко розповів, як діяв злочинний наркокартель:

На початку року оперативники розпочали документування масштабної схеми з викриття осіб, причетних до торгівлі наркотиками: ділки забезпечували діяльність телеграм-каналу, через який продавали заборонені речовини у вигляді «закладок».

Упродовж квітня-липня сімох учасників угрупування затримали. Троє з них – лучани віком 22, 24 та 26 років. Інші троє – з Львівщини, їм 26, 17 та 16 років. Таким чином, до незаконного промислу зловмисники залучили навіть неповнолітніх осіб.

Ще одну співучасницю затримали в червні за інформацією волинських оперативників працівники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області: їй 19 років, дівчина також була «закладчицею».

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили сотні закладок особливо небезпечної психотропної речовини Альфа «PVP», канабіс, амфетамін, електронні ваги, зіп-пакети, чорнові записи та інші речові докази.

Усім фігурантам уже оголошені підозри та обрані запобіжні заходи.

Проводивши далі комплекс негласних слідчих дій, поліцейські з’ясували, що постачала наркосировину зловмисникам 26-річна мешканка Черкаської області. Фігурантка «працювала» не лише на Волині: вона розвозила оптовими партіями наркотики майже по всіх областях України. У подальшому таємно залишала наркосировину для безконтактного збуту іншими учасниками групи.

За час діяльності злочинного наркокартелю вилучено більше 11 кілограмів наркотиків на суму понад 6 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку». Серед цього – альфа «PVP», амфетамін, канабіс, таблетки екстезі тощо.

459324463 904065498433289 347033677892861877 n scaled

Окрім того, 10 вересня волинські поліцейські вилучили ще понад півтора кілограми оптової партії наркотиків, які були залишені у визначених місцях майже в центрі Луцька для подальшої реалізації «клієнтам».

Наразі протиправну діяльність злочинного угрупування з ознаками організованості, що діяло на міжрегіональному рівні, правоохоронці припинили.

За процесуального керівництва прокуратури, організаторці вже оголошено підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу та обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено