Івано-Франківськ

У п’ятирічної дитини з Львівщини після укусу комара під шкірою з’явився паразит

Дитині видалили з-під шкіри гельмінта.

106111324 p073ck22.jpg

У Львові у п’ятирічного хлопчика з під шкіри видалили паразита – дирофілярію. Дитина потрапила до лікарні через укус паразита.

Про це повідомили у Центрі дитячої медицини, пише ПІК.

Мама дитини розповіла, що безболісна пухлинка з’явилась у сина давно. Спершу цей новоутвір на стегні не турбував дитину. Однак нещодавно з’явились ознаки місцевого запалення: почервоніння та болючість, підвищилась температура у місці припухлості, з’явився абсцес.

“Спершу ми подумали про епідермальну кисту, яка часом трапляється у дітей. Оскільки патологія мала ознаки інфікування, прийняли рішення про хірургічну евакуацію нагноєння. Це стандартна маніпуляція при інфекціях м’яких тканин. Після місцевого знечулення і розкриття новоутвору виявили нематоду –   гельмінт роду Dirofilaria. Паразита видалили і скерували на підтвердження діагнозу у паразитологічну лабораторію Львівського обласного клінічного діагностичного центру “, – розповів керівник Клініки спеціалізованої хірургії Богдан Романишин.

Хірург каже, що у лікарні це уже друга дитина з дирофіляріозом за цей рік. Загалом фахівці Центру щорічно фіксують 2-3 випадки паразитарного захворювання.

До слова, дирофіляріоз виникає через укус інфікованою комахою, найчастіше комаром, який насмоктався крові зараженої тварини. Інкубаційний період інфекції може тривати від місяця до двох років.

Зазвичай в організмі людини паразитує одна особина, здатна мігрувати на відстань до 30 см/добу. Від людини до людини захворювання не передається. Найпростішою профілактикою дирофіляріозу є використання речовин, які відлякують комах, під час прогулянок.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено