Івано-Франківськ

Повітряний терор, мільйони МСЕК, Калуш без тепла та перемога Лесі Павлюк: ТОП-10 новин тижня

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

Бійка у Франківську, неякісні продукти та лайки за гроші: ТОП-10 новин тижня за 16-22 вересня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 30 вересня – 6 жовтня у світі, Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

20 ракет, 400 безпілотників та 800 авіабомб: РФ продовжує терор в Україні

photo 2024 10 03 08 22 50 scaled

Протягом цього тижня росіяни випустили по Україні близько 20 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб і майже 400 ударних безпілотників різних типів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, опублікував відео наслідків ворожих атак.

Минулої ночі сили ППО знищили понад 50 Shahed у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській і Харківській областях, повідомив президент.

“Цей щоденний повітряний терор можна зупинити. Для цього потрібна єдність партнерів і далекобійність. Це допоможе щодня берегти життя українців. На наступному тижні у межах “Рамштайну” продовжимо працювати над цим з партнерами”, – заявив Зеленський.

Під час нічної тривоги на Прикарпатті лунали вибухи

У ніч на 3 жовтня російські безпілотники атакували Івано-Франківщину. Обійшлося без постраждалих.

Уночі 3 жовтня Росія атакувала Україну ворожими безпілотниками. Вибухи чули і на Івано-Франківщині – працювала протиповітряна оборона. Постраждалих немає.

Знову неспокійна ніч на Прикарпатті. Під час повітряної тривоги область зазнала ворожої атаки. На щастя, обійшлося без постраждалих. Дякуємо нашим силам ППО неба за їхню роботу. Та усім відповідним службам, які допомагають долати наслідки ворожих атак“, – зазначила очільниця області.

$6 млн лише готівкою: ДБР викрило на незаконному збагачені двох чиновників – матір і сина

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах.

05153108 18 mainv1728072648 large

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

В робочому кабінеті у жінки в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів, а також низку підроблених медичних документів. Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Підпал мікроавтобуса у Франківську: оперативники затримали паліїв

Оперативники управління карного розшуку Нацполіції в Івано-Франківській спільно зі співробітниками СБУ затримали двох мешканців Івано-Франківська, які за гроші підпалили камуфльований транспортний засіб.

461852200 122109070070533378 2532875823402572260 n scaled 1

Встановлено, що діяли виконавці на замовлення ворожої спецслужби. Оперативники встановили, що до кримінального правопорушення причетні 24-річна мешканка та її 40-річний сусід. Обоє раніше притягалися до кримінальної відповідальності за наркозлочини.

Зима без тепла: у Калуші тисячі абонентів ризикують залишитися без опалення

Частина мешканців Калуша може залишитися без опалення. Принаймні все йде до того, адже Калуської ТЕЦ не придбала вугілля, а гідравлічні випробування мереж й досі не розпочалися.

Саме тому сьогодні в Калуській міській раді провели позачергове засідання оперативного штабу.

Як бути іншим мешканцям, якщо  Калуська ТЕЦ все ж не запуститься? І чи має місто план «Б» на такий випадок? Дивіться у нашому сюжеті:

Вчителька з Івано-Франківська перемогла на Global Teacher Prize Ukraine

Цьогоріч премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила педагога, якого вперше обрали шляхом опитування на національній платформі Дія.Освіта.

Переможницею номінації «Вибір українців» стала вчителька початкових класів з Івано-Франківська Леся Павлюк. Майже чверть із тих, хто долучився до опитування, підтримали пані Лесю, розповідає ПІК.

462069683 939907188159171 7470498155996849218 n scaled

Освітянка активно займається розробкою нових методик і впроваджує їх у навчальний процес. Вона однією з перших у своїй школі почала працювати з інклюзивним класом, використовуючи інноваційні освітні методи, наприклад, кінезіологічні вправи, ігрові технології, ментальну арифметику.

Переможниця отримала нагороду — освітню подорож на світову премію Global Teacher Prize Ukraine.

Збірна України здобула історичну бронзу чемпіонату світу

У Ташкенті, столиці Узбекистану, у поєдинку за бронзові нагороди грали збірні України та Франції. Підопічні Олександра Косенка забила суперникам 7 м’ячів й вперше виграла бронзові медалі чемпіонату світу!

orig 708140

Україна вперше в історії стала призером чемпіонату світу. Також ця медаль – перша для нашої країни на чоловічих чемпіонатах світу (серед дорослих) в ігрових видах спорту.

Призерами чемпіонату світу в українській команді став й капітан збірної Петро Шотурма.

Позитивні новини: Легендарний Шумахер уперше з’явився на публіці

Семиразовий чемпіон Формули-1 Міхаель Шумахер вперше за останні 11 років відвідав публічний захід.

image scaled

Днями Джина-Марія, дочка легендарного автогонщика Міхаеля Шумахера, вийшла заміж. Весілля зіграли на Майорці на сімейній віллі Шумахерів, і як пишуть німецькі таблоїди, серед гостей був і Міхаель.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено