Івано-Франківськ

Денис Шмигаль зустрівся з Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо

Прем'єри проводять переговори неподалік Ужгорода.

2d10a157 9496 4d76 bb2c f08c793a6bca scaled

Сьомого жовтня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль проводить другі міжурядові консультації з Урядом Словаччини та Прем’єр-міністром Робертом Фіцо. Зокрема, обговорять співпрацю в енергетиці та інфраструктурні проєкти, пише ПІК.

“Зосередимося на обговоренні дорожньої карти — плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання. Це, зокрема, співпраця в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці. Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі”,зазначив Шмигаль.

photo 5197209255260840030 y scaled

Глава українського уряду також додав, що планують порушити питання посилення підтримки мирного плану Президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України.

“Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики «нового прагматизму»”, – йдеться у повідомленні.

Нещодавно, прем’єр-міністр Словаччини заявляв, що планує переконувати Україну не припиняти транзит газу із завершенням 2024 року, коли спливає термін дії угоди України з “Газпромом” про транзит.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено