Івано-Франківськ

Жахливий сморід та забруднення Черемоша: депутату з Верховинщини оголосили про підозру

Посадовець обвинувачується у забрудненні земель, що спричинило шкоду навколишньому середовищу на понад пів мільйона гривень

photo 2024 10 11 11 53 33 2 scaled

Верховинці скаржаться на жахливий сморід у центрі селища та біля їхніх домівок, а також на потрапляння під час дощу в річку Чорний Черемош отруйних речовин зі стічних вод утвореного сміттєзвалища.

На підставі численних скарг жителів селища зареєстровано кримінальне провадження, розповідає ПІК із посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Відтак, обласна прокуратура повідомила про підозру начальнику комунального підприємства – депутату восьмого демократичного скликання Верховинської селищної ради Івано-Франківської області за фактом забруднення земель (ч.  1  ст.  239 КК України).

Слідством установлено, що:

“На території комунального підприємства, здійснювалося сортування сміття. Це спричинило забруднення земельної ділянки шкідливими речовинами, зокрема барієм, нікелем, миш’яком, хромом, марганцем, сульфатами та нітратами”. 

За оцінками експертів, такими діями створено небезпеку для довкілля та завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Верховинським районний відділ прокуратури.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено