Івано-Франківськ

Кабмін ліквідував управління міграційної служби в Івано-Франківській області

Окрім того, аналогічне рішення Уряд ухвалив щодо Львівського управління.

photo 2024 10 15 09 34 40

Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області та Головне управління Державної міграційної служби у Львівській області ліквідовані. Відповідне рішення Уряд затвердив постановою від 11 жовтня №1160, розповідає ПІК.

Натомість утворено як юридичну особу публічного права територіальний орган Державної міграційної служби — Західне міжрегіональне управління Державної міграційної служби.

Кабмін встановив, що Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області та Головне управління Державної міграційної служби у Львівській області, які ліквідуються, продовжують здійснювати покладені на них функції та повноваження до завершення здійснення заходів, пов’язаних з утворенням Західного міжрегіонального управління Державної міграційної служби.

Місцезнаходженням Західного міжрегіонального управління ДМС буде місто Львів.

До теми

Нагадаємо, на початку вересня цього року начальнику Управління Державної міграційної служби в області Сергію Саїву повідомили про підозру за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура, пише ПІК.

“У липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Ймовірно, фігурантом цієї справи є начальник Управління державної міграційної служби Івано-Франківщини Сергій Саїв, адже вище зазначений конфлікт відбувся саме у нього з журналістами СтопКору. 

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено