Івано-Франківськ

Протягом ночі 26 жовтня Ізраїль масовано атакував Іран: що відомо

Ізраїльські посадовці заявили, що рішення про атаку уночі 26 жовтня ухвалили після кількох тижнів обговорень.

Протягом ночі 26 жовтня Ізраїль масовано атакував Іран: що відомо

Протягом ночі 26 жовтня Ізраїль масовано атакував Іран. Ціллю стали військові об’єкти. Обстріл Ірану завершився вранці. У ЦАХАЛі заявили, що нічна атака – відповідь на обстріли Ізраїля, які Іран скоїв у квітні та жовтні цього року. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

За даними ізраїльських військових, вони завдали ударів по об’єктах, де виготовляють ракети, якими Іран атакував Ізраїль. Також ціллю стали іранські системи ППО, аби ізраїльські літаки могли безперешкодна атакувати військові об’єкти Ірану.

“Армія оборони Ізраїля завдала точних та цілеспрямованих ударів по військових цілях у низці районів Ірану. Наші літаки благополучно повернулись додому”, – повідомили у ЦАХАЛі.

В Ірані заявили, що під атакою опинились військові об’єкти у трьох провінціях – Тегерані, Іламі та Хезестані. При цьому Іран запевняє, що його ППО спрацювала успішно і завдані атакою збитки – мінімальні.

ЗМІ повідомляли, що США просили Ізраїль не атакувати енергетичну інфраструктуру Ірану, аби не викликати ще масштабніший конфлікт. Ймовірно, Ізраїль виконав прохання США.

“Це повинно покласти край прямому обміну вогнем між Ізраїлем та Іраном” – заявили в адміністрації США після нічної атаки.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено