Івано-Франківськ

Ізраїль наносить масовані авіаудари: завершує підготовку до наземної операції в Секторі Гази

Армія оборони Ізраїля повідомила, що винищувачами знищила Мерада Абу Мерада, який був одним з головних відповідальних за напад на країну

photo 2023 10 14 19 38 04 scaled

Армія оборони Ізраїлю заявила, що здійснює “масовані” авіаудари по багатьох об’єктах ХАМАС у Секторі Гази й незабаром надасть більш детальну інформацію про ці удари.

У заяві ЦАХАЛу йдеться про готовність “розширити наступ” шляхом реалізації “широкого спектру наступальних оперативних планів”, які включають “спільну і скоординовану атаку з повітря, моря і суші”.

ЦАХАЛ заявляє, що завершує призов сотень тисяч резервістів, а управління логістики працює над тим, щоб забезпечити війська всім необхідним для наземного наступу.

Очікується, що військові почнуть наземне вторгнення в Сектор Гази, але на його масштаби і час проведення можуть вплинути оперативні міркування, оскільки напруженість на північному кордоні зростає.

F8WN2t4XoAAf4 w scaled

Додамо, що армія оборони Ізраїля повідомила, що винищувачами знищила Мерада Абу Мерада, який був одним з головних відповідальних за напад на країну 7 жовтня.

За даними ізраїльського війська, вночі на суботу винищувачі ЦАХАЛу завдали широкомасштабних ударів по всьому сектору Гази. Вони звітують, що були знищені десятки об’єктів ХАМАС, а також бойовики.

Що відомо про напад ХАМАС на Ізраїль

Ранком суботи, 7 жовтня 2023 року, палестинські збройні формування ХАМАС та “Ісламський джихад” відразу у кількох місцях з повітря та на суходолі розпочали масовану атаку на державу Ізраїль. Очільник збройного крила ХАМАСу Мухаммед ад-Дейфа заявив, що його бойовики розпочали операцію “Повінь Аль-Акси”. За його словами, ці дії покликані захистити мечеть Аль-Акса у Єрусалимі.

Палестинці випустили по території Ізраїлю 2-3 тис. ракет й одночасно захопили 7 громад на півдні.

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу виступив з заявою щодо вторгнення бойовиків ХАМАСу в Ізраїль та заявив, що країна знаходиться “у стані війни”.

Для ударів по командним пунктам палестинців ЦАГАЛ активно задіював авіацію. Також розпочато зачистку окупованих ХАМАСом громад.

Читайте також у рубриці ПІК-СВІТ: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено