Про смертельну небезпеку ковбаси попередила лікар-гастроентеролог Інна Мазько в інтерв’ю “КП”, пише ПІК.
На її думку часте вживання ковбасних виробів може негативно позначитися на здоров’ї людини через сумнівний склад деяких ковбас.
“М’яса в ковбасі, в кращому випадку, до 40%. Причому часто це м’ясо низької якості, субпродукти, перемелені хрящі і т.д. Решта – соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, підсилювачі смаку, фарбники”, – розповіла Мазько.
За її словами, нітрити, які використовують для надання продукту рожевого кольору, викликають рак. А фосфати, що містяться в ковбасі, провокують розвиток остеопорозу і рахіту.
Тому Мазько порекомендувала людям, що страждають від хвороб шлунка і кишечника, повністю відмовитися від вживання ковбаси. Здоровим же людям, які люблять цей продукт, також необхідно дивитися на склад ковбасних виробів. Однак краще приготувати домашню ковбасу з натуральних інгредієнтів.
Про смертельну небезпеку ковбаси попередила лікар-гастроентеролог Інна Мазько.
Читайте також:
Українка везла з Польщі 400 банок рибних консервів (ФОТО)
Ваш гороскоп на тиждень: 26 жовтня – 1 листопада
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг