Івано-Франківськ

Як правильно обирати яйця у магазині: корисні поради

Яйця – це один із найпопулярніших харчових продуктів, який завжди можна знайти у холодильнику кожного.

Як правильно обирати яйця у магазині: корисні поради

У Держпродспоживслужбі назвали корисні поради щодо того, як обирати яйця у магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності, пише ПІК.

Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:
  •  якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
  •  зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися від покупки.
 Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і дефектів. Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина – вагома причина не купувати продукт.  
Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).  
Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.
До слова, раніше повідомляли, що Україна експортуватиме яйця до Канади.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020-2025 Всі права захищено