У Держпродспоживслужбі назвали корисні поради щодо того, як обирати яйця у магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності, пише ПІК.
Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:
- якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
- зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися від покупки.
Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і дефектів. Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина – вагома причина не купувати продукт.
Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).
Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.
До слова, раніше повідомляли, що Україна експортуватиме яйця до Канади.
Читайте також у ПІК:
- Продуктова криза в США: американці ледь не б’ються за яйця (ВІДЕО)
- Стало відомо, чи зміниться ціна на електроенергію для українців
- В Україні ціни на буряки злетіли вдвічі порівняно з минулим роком
- Словацький прем’єр Фіцо опублікував фото в річці, щоб довести, що він здоровий