Дефіцит вітаміну D зустрічається у більшості хворих на коронавірус. У чоловіків цей показник зустрічається частіше. Такі результати дослідження іспанських учених у вівторок, 27 жовтня, були опубліковані в журналі Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, пише ПІК.
До слова, вітамін D присутній в небагатьох продуктах, але може синтезуватися в шкірі під дією сонячних променів. Дуже важливою умовою для хорошого засвоєння вітаміну D є достатня присутність в раціоні продуктів, багатих кальцієм (капуста, петрушка, мак, кунжут) та магнієм (горіхи, висівки, гречка).
Тричі на тиждень — варені яйця з рідким жовтком, двічі на тиждень — морська жирна риба і морські водорості, раз на тиждень або два тижні — печінку тріски. І все це — на постійному горіхово-насінневому “фоні” (горіхи волоські, мигдаль, насіння льону, маку та кунжуту).
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram