Рецепти на вихідні: забарвлюємо листопад стравами у вигляді квітів

Останній місяць осені робимо яскравішим та смачнішим завдяки простим порадам.

20c1c05e f977 47a7 881f dc902a2573fa

Листопад – час, коли природа стишується, а дні стають коротшими. Та навіть найпохмуріші вихідні можна розфарбувати: ароматами, кольорами й натхненням, яке народжується на кухні. Та й квіти цієї пори можуть бути не лише у вазі, а й на тарілці – з овочів, фруктів, тіста чи навіть звичайних круп. 

36897055 ff1b 41a0 a21e 4704dbbf9ed5

Тарталетки у вигляді квітів зробити просто. Є кілька варіантів.

  • Беремо скибку тостерного хліба і зрізаємо гострим ножем скоринку по периметру. Її підсушимо опісля, подрібнимо у блендері і матимемо сухарі. Далі робимо надрізи з кожного боку і формуємо основу у вигляді розкритої квітки. Змазуємо будь-якою начинкою (майонез з часником, сметана з хріном, сирна солона чи солодка маса) і кладемо на форму для кексів так, щоб утворилася об’ємна квітка. Ставимо на кілька хвилин до розігрітої духовки. Запікаємо до утворення ароматної скоринки. Виймаємо і прикрашаємо зеленню, салатом із яскравих овочів чи ягодами – якщо це десерт. 

ba5dec2f 352d 41b0 a96a c0fb02be283d d17ad3fc 9531 44ad b92a 30875af40b34

  • Скибки батона викладаємо у вигляді пелюсток на пергамент, посипаний тертим твердим сиром. Зверху так само присипаємо  сиром і запікаємо кілька хвилин. Ще гарячими ці “квіти” разом із пергаментом викладаємо на чашку так, щоб пелюстки з батона звисали. Залишаємо так для застигання. А тоді обережно знімаємо з пергаменту і викладаємо будь-яку начинку. 

a9f65ea8 f79c 4205 964c 15741447debb

Прості кулінарні ідеї допоможуть створити їстівні букети з картоплі.

  • Продовгуваті бульби ретельно миємо і нарізаємо на слайси. Підготовлені сухарі та натертий сир змішуємо з розтопленим вершковим маслом або олією, додаємо спеції та перемішуємо зі слайсами. У форму для кексів на пергамент викладаємо картопляні пластинки так, щоб утворилася чашечка. Посередині – завершальна пластинка. Запікаємо у розігрітій духовці і маємо хрумку основу для будь-якого салату чи соусу. 

017f1ce8 4485 447a a0a7 cf1cdf94dafe 77d46a4b d128 4aab 9e6f 98581e0796fb

  • Для картопляних троянд бульби нарізаємо так само, але викладаємо перемішані з тертим сиром слайси в ряд один на одного. Розрізаємо посередині. Однією частиною викладаємо форму для кексів по краях, іншою – формуємо серцевину. Випікаємо до зарум’янення. Подаємо як оригінальний гарнір. 

А ось аналогічно приготовлені чашечки у формі квітки із червоного буряка тішитимуть око й підніматимуть настрій усій родині. Щоправда, вони не такі хрумкі, як картопляні. Зате оригінальні. 

Подібним чином можна приготувати вітамінні барвисті чашечки з гарбуза.

fae06794 ba29 4d3c 8977 64b2e84f4a07

А на десерт пропонуємо кекси з пісочного тіста у вигляді троянд

  • Для тіста беремо 3 склянки просіяного борошна, 3 жовтки, 100 г маргарину або вершкового масла, 100 г цукру, 2 ст. л. сметани, по пакетику розпушувача та ванільного цукру. Замішуємо легке тісто та відкладаємо на холод. 
  • Вирізаємо кружечки однакової форми. Викладаємо по 3 штуки один на одного. Робимо чотири надрізи гострим ножем на всіх одночасно. Тоді верхній круг загортаємо у вигляді пуп’янка. Далі так само формуємо пелюстки із середнього та нижнього. 
  • Готові квіти викладаємо на встелений пергаментом лист і випікаємо при середній температурі протягом 7-10 хвилин.

706ede5d 9af5 4cdb 814d 133b9f09a9dc 997c03b5 6c39 4d23 9e3f 7de0121d56c7 

До всього додамо, що й овочі можна нарізати у вигляді квітів, зокрема помідори. Так само варто цікаво подавати й фрукти. А ще прикрасити салати та десерти їстівними пелюстками. Приміром, восени ще пломеніють на клумбах чорнобривці. Їх особливий аромат збагатить страви. Тож зробімо останній місяць осені яскравішим та смачнішим разом!

Людмила Стражник. Фото авторки

Оперативні новини у TELEGRAM






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020-2025 Всі права захищено