Івано-Франківськ

У Снятині дефіцит міського бюджету

Сьогодні 22 січня відбулося засідання виконавчого комітету Снятинської міської ради восьмого демократичного скликання.

У Снятині в 2021 році міській раді доведеться працювати в умовах дефіциту бюджету, який з 17 мільйонів  гривень скоротили до 13,5 млн. гривень. Про це йдеться на сайті Снятинської міської ради, пише ПІК.

У Снятині дефіцит міського бюджету

“Ми змушені економити, вдаватися до непопулярних кроків протягом року. Все це на вимогу часу, політики Кабміну, Верховної Ради в умовах децентралізації, тож маємо жити за своїми можливостями. Люди повинні зрозуміти цю непросту ситуацію, у якій ми всі опинилися”, – зазначив міський голова Анатолій Шумко.

Він також додав, що зараз важливо, щоби реєструвалися приватні підприємці для того, щоб за рахунок сплати податків наповнювався міський бюджет.

Щодо тарифів на газ на засіданні сказали, що направили звернення про зниження ціни на газ до Президента, Кабміну, облдержадміністрації, проте поки що відповіді не отримали.

Детально йшлося і ще про одну важливу проблему пов’язану із наданням теплової енергії (альтернативні види опалення) у навчальних закладах та Снятинській лікарні на території міста та новоствореної територіальної громади, яка житиме за кошти міського бюджету.

Справа у тому, що середньозважена законна ціна за 1 гігакалорію становить 1607 грн., а підприємства, які обслуговують школи та лікарню, вимагають більшої плати, мотивуючи це тим, що вони не можуть працювати у збиток. На сьогодні міською радою ще не проведено тендерів на закупівлю послуг із теплопостачання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено