Івано-Франківськ

У п’яти областях України будуть посилені вимоги карантину

Стало відомо, що в усіх регіонах, де статистика зросла, є карантинні проблеми у закладах громадського харчування та розважальних.

182014 scaled

У п’яти областях України: Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій, необхідно посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням. Адже в цих регіонах істотно зросла захворюваність на коронавірус.

Таке рішення ухвалили вчора, 18 лютого, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також була озвучена необхідність підвищення спроможності лікарень приймати більшу кількість хворих, повідомила пресслужба Кабінету міністрів, пише ПІК.

“За потреби, було рекомендовано на місцевому рівні, згідно із Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, ухвалювати рішення про обмеження на окремих територіях, де було зафіксовано спалахи захворювання. Йдеться, зокрема, про відвідування навчальних закладів, роботу закладів харчування та відпочинку, контроль в’їзду/виїзду до населених пунктів тощо”, – зазначають  у повідомленні.

Перший заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав на засіданні комісії, що завдяки січневому локдауну ситуація наразі контрольована, а лікарні отримали необхідне розвантаження перед новим зростанням кількості хворих. За словами Ляшка, вже визначено лікарні в регіонах, де розгорнуть додаткові ліжкомісця з підведенням до них кисню.

Також головний санлікар закликав владу на місцях пильнувати за дотриманням протиепідемічних заходів після їх посилення, аби не втратити контроль над ситуацією. Адже під час засідання стало відомо, що в усіх регіонах, де статистика зросла, є проблеми з порушеннями роботи різноманітних закладів, а особливо – громадського харчування та розважальних. Відтак, контроль за правилами також має бути посилений.

Читайте також:

Прикарпаття “лідирує”: за добу зафіксували 753 нові випадки коронавірусу

Стало відомо, в яких районах на Прикарпатті розгорнуть додаткові ліжка для хворих на ковід

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено