Івано-Франківськ

Немає дороги – немає туризму?

Столичні експерти з туризму відвідали Космацьку ОТГ, щоб дізнатися чому одне з найкрасивіших сіл Прикарпаття залишається невідомим для туристів, повідомляє

Столичні експерти з туризму відвідали Космацьку ОТГ, щоб дізнатися чому одне з найкрасивіших сіл Прикарпаття залишається невідомим для туристів, повідомляє ПІК з посиланням на ТСН.
До села Космач, що на Косівщині, веде розбита дорога, зате дивовижні краєвиди ваблять око здалеку. Скелі Довбуша, звук трембіти – цим і не тільки славиться гуцульське село. Проте туристів тут поки не зустрінеш, розповідають мешканці.
Чим привабити туристів, як Космачу стати візитівкою зеленого туризму на Прикарпатті – про це розмірковували як приїжджі експерти, так і представники місцевої громади.
Для розвитку туризму треба визначити стратегію розвитку краю, вважають експерти.

«Все це потребує зміни вектору на свою громаду. Рекламуємо себе, продаємо себе як унікальне місце, де кожен громадянин України обов’язково має побувати. Треба зробити гарні буклети, декілька документальних фільмів про себе», – запропонував директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

Пропонують зробити акцент на космацьких писанках, сирниках, вишиванках, їх забрендувати. І для початку розібратися зі сміттям, воно у селі повсюди.

“Тренд на локальні продукти, на локальність в туризмі – це загальносвітовий тренд. Треба кілька разів зустрітися, прописати програми. Тури найбільш тематичні, автентичні для них – це народні ремесла. Адже, люди готові подорожувати”, – зазначив експерт з розвитку туризму Павло Бабенко.

Голова Космацької ОТГ вважає, що поки не відремонтують дорогу, нічого не зміниться.

«Громада нічого не може сама зробити. Туризму ніякого не буде, поки не буде дороги», – заявив Дмитро Бербеничук.

До слова, ремонт доріг планують розпочати вже навесні.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено