Івано-Франківськ

Нацбанк допоможе не заразитися коронавірусом

В НБУ розробили заходи щодо зниження ризику захворіти на COVID-19 при операціях з готівкою.

Регулятор буде видавати банкам готівку з власних сховищ і приймати від банків готівку національної валюти, що знаходиться в обігу, та видавати замість неї банкам кошти зі своїх сховищ. Про це повідомляє ПІК з посиланням на прес-служба Нацбанку.

Наголошується, що в першу чергу будуть видаватися готівкові кошти із запасів, сформованих у попередній період (до поширення коронавірусної інфекції на території України). Пізніше – готівкові, які пройшли карантин.

Підкріплення банків готівкою буде здійснюватися безкоштовно (до 1 травня 2020 року) та враховувати їх потреби щодо сум і кількості готівки. Запаси готівки Національного банку є достатніми для забезпечення потреб економіки країни. Готівка в сховищах Національного банку – якісна, оброблена автоматизовано за допомогою спеціальних високошвидкісних машин. Працівники Національного банку, що здійснюють операції з готівкою і перевезення валютних цінностей, використовують засоби для дезінфекції, обробки рук і поверхонь, а також інші засоби захисту.

Водночас НБУ радить бізнесу і громадянам зменшити контакти з готівкою і максимально перейти на безготівкові розрахунки. З цією метою Національний банк закликає:
мінімізувати отримання грошей в банкоматах, користуватися дистанційними каналами банківського обслуговування, здійснювати безготівкові розрахунки, краще з використанням безконтактної технології (90% платіжних терміналів в Україні підтримують таку можливість).

Після контакту з банкнотами та монетами слід ретельно вимити руки й не торкатися обличчя. Також варто періодично дезінфікувати платіжні карти, смартфони, платіжні термінали, інші мобільні пристрої, які використовуються для безготівкової оплати.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено