Івано-Франківськ

Карантин: робота і зарплата

Відправити співробітників працювати вдома можна без їхньої згоди.

Долинське бюро правової допомоги використовує усі можливі сьогодні канали комунікації, щоб дати людям чітке розуміння, які вони мають права щодо впровадження роботодавцями віддаленої роботи або режиму простою під час карантину, повідомляє ПІК.

Юристи бюро зазначають, що чинним законодавством не врегульовано повною мірою питання віддаленої роботи.

«Утім, на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, роботодавець може доручити працівникові, у тому числі державному службовцю чи працівникові органу місцевого самоврядування, виконувати вдома протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором» – кажуть у бюро.

Щодо Закону України № 3219 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)”, то цей закон лише рекомендує переведення на дистанційну роботу, але не зобов’язує роботодавця це робити. Тому, якщо підприємство працює, але вдома вас не відпускають на роботу, можна взяти відпустку.

У разі прийняття роботодавцем рішення про роботу у дистанційному режимі варто отримати офіційний документ про встановлення такого режиму, щоб запобігти звільненню “за прогул” через вашу можливу відсутність на робочому місці.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено