Івано-Франківськ

На боротьбу з коронавірусом залучили медичних професорів Прикарпаття

Вісім професорів вчора були на «медичній» раді в Івано-Франківській ОДА.

91725785 1495467623936186 8634245202657148928 n 1

В обласній адміністрації вчора зібрали нараду з професорами медичного університету, щоб кожен з них долучився до боротьби з пандемією та дав рекомендації з точки зору наукової медицини. Стосувалися ці рекомендації ефективних методів лікування та готовності медзакладів до збільшення кількості хворих пацієнтів. Ініціатором ідеї став т.в.о. очільника області  Віталій Федорів, – повідомляє ПІК.

«Ми маємо провести область через складний час, шукати всюди ефективних інструментів в лікуванні і додатково залучати спеціалістів з області медицини. Зараз будь-яка допомога потрібна. Ми маємо на цю проблему дивитися ширше і з різних сторін», – сказав Федорів.

Світила медичної науки висунули свої рекомендації щодо боротьби з китайською інфекцією. А також вирішили розробити протоколи лікування при різній тяжкості перебігу захворювання у інфікованих COVID-19.

Також вони наголосили, що в першу чергу, потрібно забезпечити пункти прийому пацієнтів кисневою апаратурою, дихальними апаратами, кисневими масками та провести ремонт вже діючої кисневої апаратури.

«Ми вже почали з цим роботу, і тримаємо ситуацію на контролі», – запевнив очільник ОДА.

Наступним кроком Віталій Федорів бачить залучення громадськості до допомоги.

Читайте також: 

Медичні заклади Івано-Франківська отримали додаткові кошти

В ОДА розказали як ховатимуть померлих від Covid-19

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено