Івано-Франківськ

Померла породілля приховала те, що була за кордоном

Жінка розповіла як було насправді, коли в неї піднялася температура

Про це під час чергового онлайн-брифінгу в ОДА повідомив  заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний, пише ПІК.

Мова йде про породіллю, яка померла 29 березня в обласному перинатальному центрі. Вже посмертно їй діагностували коронавірусне захворювання.

« Якби жінка попередньо проінформувала, що вона була за межами України, її б госпіталізували  в інше відділення – обсерваційне, яке відкрито ще з лютого цього року. Там є персонал, який не перетинається з іншими працівниками. Жінці б зробили експрес-тестування і, можливо, була б прийнята окрема тактика лікування», – сказав Чемний.

До того ж, у ще однієї вагітної жінки, яка вже тиждень перебуває у пологовому будинку, діагностували коронавірус.

“У жінки був встановлений діагноз пневмонії. Було проведено два швидких тести, які показали від’ємні результати. Незважаючи на це, були відібрані носоглоткові зливи для полімеразної ланцюгової реакції, яка і підтвердила діагноз коронавірусної інфекції”, – зазначила начальник управління охорони здоров’я міста Івано-Франківська Марія Бойко.

Додамо, що захворювання на коронавірус виявили й у лікаря перинатального центу. Зараз вона перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено