Івано-Франківськ

В Україні готуються лікувати COVID-19 особливим методом

Медики еспериментують метод переливання плазми крові хворих пацієнтів для лікування коронавірусної інфекції.

Про це розповіла Ірина Славінська, керівник відділу безпеки крові та донорства Центру громадського здоров’я, пише ПІК з посиланням на Діалог.

За її словами, Україна зараз знаходиться в стадії розробки протоколу експериментального лікування. При роботі з плазмою українські фахівці використовують кращі американські практики.

“Ми паралельно йдемо з американським FDA (управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів) … Ми поки розробляємо, хто може бути донором і як у цього донора брати кров“, – каже Славінська.

Вона також додала, що поки тільки є гіпотези, яку кров брати і як її використовувати.

Ми не можемо порушувати наше законодавство. Наприклад, по ньому донор, який мав високу температуру, місяць не може бути донором. Донор, який брав певні препарати, наприклад, антибіотики, два тижні не може бути донором. Це теж потрібно враховувати. Донорство має бути безпечним “, – пояснила Славінська.

Зараз Центр громадського здоров’я України шукає партнерів, щоб отримати підтримку в написанні повного протоколу.

«Ми паралельно в пошуках лікарень, які готові приєднатися не тільки до написання протоколу лікування, але і почати це використовувати. Місто Чернівці вже з нами … Ми намагаємося не тільки теорію надати людям, але і знайти пілотні лікарні, які будуть це використовувати “, – говорить Славінська.

Читайте також у ПІК:

Чи могла померла породілля заразитися Covid-19 у перинатальному центрі?

Новий міністр охорони здоров’я України заспокоїв бригади швидкої допомоги

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram та Youtube.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено