Івано-Франківськ

В Івано-Франківську створили протоколи для лікування від Covid-19

 Такі протоколи  створили професори Івано-Франківського медичного університету - Тітов, Матейко, Пришляк, Островський.

Про це сьогодні, 7 квітня  повідомила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко  під час оперативної наради у міського голови, інформує ПІК.

«  Хочу висловити слова подяки Івано-Франківському національному медичному коледжу. Ми дуже добре працюємо й на сьогоднішній день в нас є три розробки щодо лікування пацієнтів: лікування дорослих на амбулаторному етапі, дітей та лікування пневмоній. При коронавірусній хворобі важливе не тільки лікування антибіотиками й іншими препаратами. Дуже важливе кисневе забезпечення. Професори чітко описали, як це робити правильно, адже МОЗ визначило лише вузьку спеціальність лікування СOVID-19, а ті ускладнення, які бувають при пневмоніях, тактика обстеження якраз є у цих напрацюваннях », – зазначила Бойко.

Також Марія Бойко розповіла про те, що у місті розгорнуть госпітальні бази для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

«Тобто, це ті лікарні, де можуть госпіталізовувати пацієнтів із пневмоніями. На даний момент ми маємо так звані заклади первинної хвилі: центральна міська клінічна лікарня та центральна міська лікарня №1», – сказала очільниця  управління охорони здоров’я.

При необхідності такі бази розгорнуть і в міській дитячій клінічній лікарні та гінекологічному корпусі міського перинатального центру. Таким чином можна буде розгорнути 900 ліжок для дорослих  і 40 – для дітей.

До слова, за минулу добу в Івано-Франківську підтверджено 3 смертельних випадки від коронавірусу. Загалом станом на сьогодні, 7 квітня, в області офіційно визнано 9 летальних випадків.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено