Івано-Франківськ

Від домашнього насильства на Прикарпатті страждають не тільки жінки

З початку року до поліції Прикарпаття надійшло майже 900 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства. Більшість цих повідомлень подавали жінки

Також до поліції сотню разів телефонували чоловіки, а ще 16 повідомлень надійшло від дітей, пише ПІК.

Як зазначають у поліції, до адмінвідповідальності притягнули 817 правопорушників, на превентивний облік поставили 596 кривдників.

Також з початку року працівники поліції винесли 470 термінових заборонних приписів прикарпатцям, які вчиняють домашнє насильство. З них 426 – чоловікам, 44 – жінкам. Окрім того, поліція розслідувала 20 кримінальних проваджень за правопорушення за ст. 126 -1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

За період карантину, з 17 березня по 8 квітня, до обласної поліції надійшло 181 звернення про вчинення домашнього насильства. Відтак, прикарпатські поліціянти склали 158 адмінматеріалів, які передбачені ст. 173-2 КУпАП та винесли 92 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

«З метою постійного контролю та превенції правопорушень, пов’язаних із насильством в сім’ях, поліціянти Івано-Франківщини продовжують працювати в посиленому режимі та оперативно реагувати на всі прояви насильства. На виклики виїжджають спеціальні мобільні групи та інші підрозділи обласної поліції. Також правоохоронці щоденно аналізують заяви й повідомлення, пов’язані з домашнім насильством, аби вчасно надати допомогу людям. Також проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, щоб запобігати повторному вчиненню ними правопорушень. Мовчати про домашнє насильство не потрібно, звертайтеся за допомогою, телефонуйте 102», – закликають у поліції Прикарпаття.

Читайте також:
Прикарпатська поліція затримала групу інтернет-наркоторговців (Фото)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено