Івано-Франківськ

На Прикарпатті через карантин бракує крові

Медики закликають прикарпатців попри карантин ставати донорами крові.

Як запевнили ПІК у «Прикарпатському обласному центрі служби крові», донорам гарантують безпечні умови здачі.

« У лікарнях є багато пацієнтів, які щоденно потребують компонентів крові. Зокрема, це пацієнти онкогематологігних відділень, серед яких й дітки. Втім, донорів через карантин поменшало, тож і наші запаси швидко вичерпуються, а потреби залишаються великими. Тому просимо всіх не байдужих відгукнутись і здати кров!», – закликають в обласному центрі.

Найбільше потрібні донори першої(О; Rh + , -) другої(A; Rh+, -) та третьої (B; Rh +, -)груп крові.
Слід зазначити, що така ситуація склалася фактично в усіх містах України. Зокрема, й через зупинку громадського транспорту. Відтак, у багатьох містах волонтери започаткували акцію #таксідлядонора. Та дехто вирішив скористатися послугою у власних цілях.

«Через цю прикру ситуацію, ми вимушені змінити механіку видачі промокодів для всіх донорів, хто зареєструвався на ДонорUA в період карантину. Тепер кровоздачу потрібно запланувати мінімум за 12 годин, аби наша команда змогла перевірити заявку», – кажуть волонтери ДонорUA Прикарпаття.

Якщо Ви готові здавати кров на прохання, реєструйтесь в системі ДонорUA за цим посиланням: https://account.donor.ua/register

Читайте також:

Сироті з Прикарпаття потрібна допомога небайдужих

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено