Івано-Франківськ

Горілка, вино чи коньяк не є профілактикою COVID-19

Вживання алкоголю не знижує ризик захворіти на гостре респіраторне захворювання COVID-19.

Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ України, пише ПІК.

“Часте та надмірне вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. А у разі зараження, це може додатково ускладнити перебіг захворювання на COVID-19”, — зазначають в ЦГЗ.

У Центрі нагадують, що “безпечної дози алкоголю не існує”, вживання алкоголю є шкідливим для серцево-судинної системи, викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Непомірне споживання алкогольних напоїв викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит.

“В Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень. У деяких випадках — поєднання цих хвороб. Наразі не має імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції — фізичне дистанціювання та щоденна гігієна”, — підкреслюють у ЦГЗ.

Станом на 3 травня в Україні підтверджено 11 913 випадків COVID-19, з них 502 протягом останньої доби. На Прикарпатті +23 нових випадків інфікування за добу.

Читайте також:

Коронавірус у дітей: наскільки великі ризики?

На Прикарпатті 965 випадків COVID-19. 86 людей одужали

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено