Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині електроенергія дорожча ніж в країнах Європи

Станом на 20 квітня 2020 року ціна за електроенергію в регіоні зросла до 60 євро за МВт/год. 

Про це пише ПІК з посиланням на портал “Оператор ринку”

Електроенергія в нашій області  значно зросла в ціні та тепер є найвищою не тільки серед усіх українських регіонів, але й в декілька разів вища, ніж у європейських країнах.

В світлі останніх подій та всесвітнього карантину імпорт електричної енергії з-за кордону був заблокований. Тож тепер практично 90% контролю західних регіонів перейшло компанії «ДТЕК Західенерго», що належить Рінату Ахметову. А без конкуренції, в умовах монопольного ведення бізнесу власник вирішив підвищити ціну на електроенергію для населення підпорядкованих йому областей.

Якщо порівнювати ціни на електроенергію в європейських країнах, то найнижчі ціни зареєстровані в Норвегії та Швеції, де ціна за електроенергію тримається на рівні 5 євро. У Німеччині цей показник знаходиться на рівні 7,88 євро, а у Франції – 8,57 євро. Найдорожча електроенергія серед країн Європи на сьогодні зафіксована в країнах Прибалтики – 34 євро. Та навіть це значно дешевше за показники Бурштинської ТЕС.

Додамо, що Бурштинська ТЕС забезпечує електроенергією не тільки Івано-Франківську, але й частину Закарпатської та Львівської областей.

Читайте також у ПІК:

Ціни на електроенергію: ДТЕК закликає ЗМІ не розповсюджувати недостовірну інформацію

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено