Івано-Франківськ

Нечиста попутала: в Україні видали збірку Кобилянської з портретом Марко Вовчок

Видавці підручників та посібників не побачили різниці між образами.

Про це інформує Дзеркало тижня, пише ПІК.

97054257 10158405282188953 7939214765681803264 nMarko vovchok

Вгорі Марко Вовчок.

kobyl 1

Це саме Ольга Кобилянська.

Попри те, українське видавництво “Центр навчальної літератури”, випустило збірку творів Ольги Кобилянською із зображенням іншої письменниці на обкладинці – Марка Вовчка. На цю невідповідність звернула увагу українська письменниця Оксана Забужко.

“Не можу не поділитися надісланою картинкою. І прошу допомоги залу, бо мені аж дух перехопило. Я не знаю такого видавництва “Центр навчальної літератури”, але, судячи з їх сайту, вони видають “підручники і посібники” за замовленням української держави, аж гай гуде, і ми з вами за це платимо”, – написала Забужко в Facebook.

У коментарях до посту Забужко користувачі згадали про те, як в США на обкладинку книги Достоєвського помістили портрет Тараса Шевченка.

Щодо помилкового портрету на обкладинці нового видання, то ПІК дослідив: портрет Марко Вовчок чомусь опинився в google на сторінці Ольги Кобилянської, і мабуть тому перекочував на палітурку книги її творів.

Читайте також:

В Україні створили сервіс із пошуку інформації про репресованих осіб у 1917-1991 роках

Ахтем Сеїтаблаєв для Прикарпатської Інформаційної Корпорації: «Ще донедавна українське кіно знаходилось на точці «нуль».

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено