Івано-Франківськ

У Верховинському районі ватаги повели отари овець на полонини (Фото, Відео)

Через карантинні обмеження цю важливу для горян подію не супроводжували традиційними фестивалями.

Важлива для Гуцульщини подія  вихід отар на полонини  цієї весни не була святковою, як звичайно. Хоч дійство  вражаюче. Хор дзвіночків, блеяння овець, підбадьорливі слова зустрічних. Ватаг із Верховинського району на Прикарпатті Михайло Боцвінок із сином Василем відігнали на пашу 41 овечку, пише Голос України

1589891182  1 7388 vatag vasyl bocvinok syn jaroslav foto roman klym

Через карантинні обмеження цю важливу для горян подію не супроводжували традиційними фестивалями. Обійшлися вівчарі лише благословенням та напуттям на вдале літування. Адже праця на полонинах настає і справді нелегка: впоратися із численними отарами, зберегти поголів’я від нападу хижаків та заготувати достатньо сиру. Щоб і віддати власникам овечок, і собі щось заробити. Ватаги на підмогу беруть пастухів та підпасичів.

“Ватаги зібрали стадо, запросили вівчарів-помічників та пішли кожен на свою полонину, якою володіє власник. Таких у нас традиційно, споконвіку, називали депутатами. Повертаються з полонин аж після другої Богородиці — свята Різдва Діви Марії, 21 вересня”, – розповів голова Асоціації вівчарів Василь Стефурак.

На відео вихід на полонину.

Читайте також:

Українські мандрівники зняли відео про 5 незвичайних ідей для походу і відпочинку у Карпатах (ВІДЕО)

Водяний млин прикрасив один із національних парків Прикарпаття (ВІДЕО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено