Івано-Франківськ

Як загинула в Карпатах туристка з Івано-Франківська

Якби протягом години її забрав гелікоптер , то можна було б врятувати їй життя.

Михайло Ковальчук на своїй сторінці у Фейсбук зазначає, що падіння 58-річної туристки з гори Шпиці було фатальним, пише ПІК.

shputsi 6

Туристка у Франківську доєдналася до групи підкорювачів вершин і приїхала з ними до Бистреця, на горі Шпиці. Про подальші події Михайло Ковальчук каже:

“Приїхали на базу відпочинку , а через день вирушили в похід на вершину Косач. Деякий час вона з нами йшла, а потім сказала , що повертається на базу, бо зранку вирішила не йти з ночівлею разом з нами в гори .

На наступний день, коли ми поверталися, жіночка зателефонувала Анатолію і повідомила , що вирішила САМА піднятися на вершини Шпіц!!! Без відповідного взуття і потрібного досвіду. Анатолій просив її цього не робити .

Коли ми прийшли на базу , то після 16 00 вже зв’язку з нею не було .

Потім Анатолій зателефонував знайомому з рятувальної служби, він скинув, після другого дзвінка відповів , сказав , що зайнятий і знаходиться біля вершин Шпиці , що у нього надзвичайний випадок .
Він не здогадувався, що телефонує його приятель саме з цього приводу . Почувши це, попросив нас підніматися до них, на допомогу, ми одразу ж вирушили .

Приблизно , це було о 21 00 год. , почали рухатися , близько першої години ночі були на місці . До допомоги долучилися ще рятувальники , які приїхали вчора на відпочинок і знаходилися неподалік , в декількох кілометрах , один з них ще й був парамедиком.

Коли ж прибули на місце то побачили , що Надія з Івано-Франківська фактично вже не рухається .

Рятувальник Василь сказав, що травми , які вона отримала внаслідок падіння зі скелі, на яку по факту не всі професіонали з необхідним обладнанням наважуються піднятися, досить серйозні і шанси вижити у неї мінімальні .

Про падіння Надії рятувальників повідомили люди , які побачили як вона зірвалась.

Близько 4 20 год., під’їжджаючи до реанімобіля швидкої, Надія пішла з життя.

Зрозуміло, що …  якби у нас були нормальні дороги, а не лише назви, по яким зміг лише на 1/4 піднятися потужний позашляховик і спускався по них досить довго, або швидкі гелікоптери , які так потрібні в цьому туристичному регіоні. то скоріш за все Надію можна було б врятувати”? – пише Михайло Ковальчук.

Довідково: гори Шпиці – природні кам’яні насипи подібні до велетенських веж. Розташовані на висоті більше 1800 метрів над рівнем моря, вони вражають масштабом, утворюючи цілі кам’яні коридори. Кожна брила — до 40 метрів заввишки.

Читайте також:

У Карпатах загинула туристка з Івано-Франківська

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено