Івано-Франківськ

Гуцульський фестиваль цього року може і не відбутися

На заваді проведення фестивалю може стати друга хвиля поширення коронавірусу, яку прогнозують на осінь.

Про це повідомив начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, пише Укрінформ.

“Ми маємо кошти на проведення цього фестивалю, як і головні його співорганізатори – Косівська районна адміністрація. Також ми маємо бажання проводити фестиваль. Втім, усі чекаємо рішення фахівців та науковців, оскільки інфекціоністи вже говорять про загрозу другої великої хвилі COVID-19 на початку осені. Маємо в першу чергу дбати про безпеку і здоров’я людей, тому наразі очікуємо думку експертів. Якщо вони підтвердять, що є висока ймовірність продовження епідемії коронавірусу, то я б переніс цей фестиваль на 2021 рік, а кошти б пропонував скерувати на потреби закладів культури”, – зазначив Федорак.

27-й міжнародний Гуцульський фестиваль заплановано провести у вересні в містечку Косів. Тоді ж планували встановити національний рекорд у номінації «Найбільша кількість людей у ґерданах (жіноча прикраса).

Довідково, Міжнародний гуцульський фестиваль — фольклорно-етнографічний фестиваль, проходить щорічно в одному з міст Гуцульщини, починаючи з 1991 року.

Приєднуйтесь до нас у  Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено