Івано-Франківськ

В День журналіста генеральний прокурор визнала небезпечність цієї професії

Журналістів переслідують за критику чи викриття, у них незаконно вилучають зібраний матеріал, відбирають техніку, б’ють.

Сьогодні Генпрокурор України Ірина Венедіктова сказала про це у Зверненні щодо протидії катуванням та з нагоди Дня журналіста, повідомляє ПІК.

630 360 1554390064 385

“Чи безпечно в Україні бути журналістом? Мусимо визнати, що ні і докорінно міняти ситуацію. Часто представники преси першими виявляють злочини, корупційні оборудки, схеми і махінації. Саме синергія журналістів-розслідувачів і правоохоронців дає результати в  розкритті найрезонансніших злочинів. І за це ми окремо дякуємо найактивнішим. Однак журналісти не повинні через свою професійну журналістську діяльність самі ставати жертвами злочинів”, – йдеться у зверненні.

Гепрокурор відверто сказала, що журналістів переслідують за критику чи викриття, у них незаконно вилучають зібраний матеріал, відбирають техніку, б’ють. Всі ці факти неодмінно мають перевірятися органами правопорядку і на кожен з них має бути відповідна оперативна реакція. Але…

Цього року  правоохоронці розслідують більше 400 кримінальних проваджень цієї категорії. За 5 місяців до суду скеровано близько 10 обвинувальних актів. Однак суди винесли лише 4 обвинувальних вироки.

У владі це вигідно усім, хто боїться критики.

Читайте також:

До Дня журналіста: ПІК – про людей, для людей (Відео)

Скромні мери Прикарпаття заробили понад 5 млн 630 тисяч гривень офіційної зарплати

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено