Івано-Франківськ

На Богородчанщині вода відрізала від “світу” понад 40 туристів з дітьми

Вчора надати їм допомогу не вдалося, рятувальники продовжили роботу сьогодня з ранку.

Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації пише ПІК.

“14 червня о 20.35 в ОКЦ У ДСНС в області поступило повідомлення про те, що в с. Манява Богородчанського району, повертаючись з відпочинку, на Манявському водоспаді через раптове підняття рівня води в р. Манявка, застрягла туристична група з 18 осіб, в тому числу 3 дітей”, – йдеться у повідомленні.

О 21.38 для надання допомоги виїхали п’ятеро рятувальників. Опівночі пошуково-рятувальне відділення на снігоболотоході «Богун» прибуло до найближчої притоки річки Манявка з сторони с. Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 осіб, які перебувають в одному автомобілі.

Ще одна група туристів в кількості 12 чол., в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах перебуває неподалік. Вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20.55 прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

“Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок. З настанням світлої пори доби та зниженням рівня води в притоках роботи з переправлення туристів через водні перешкоди буде продовжено”, – повідомляє управління ОДА.

Читайте також:

15 червня: Чим примітний новий день

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено