Івано-Франківськ

На Прикарпатті роботодавці та підприємці отримали майже 25 млн допомоги

Йдеться про кошти на компенсацію зарплат 7366 найманих працівників.

Про це повідомляє Відділ інформаційної роботи Івано-Франківського обласного центру зайнятості, пише ПІК.

1092 підприємства малого і середнього бізнесу звернулися до Івано-Франківської обласної служби зайнятості та подали документи на отримання допомоги по частковому безробіттю в період карантину.

“Робоча група центру зайнятості станом на 17 червня 2020 року прийняла 1065 позитивних рішень і отримати компенсацію зарплати зможе 7366 найманих працівників. Також  розглянуто та прийнято позитивні рішення для 630 фізичних осіб-підприємців.Відповідно до укладених договорів вже профінансовано 24 млн. 872 тис. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю працівникам”,  – йдеться у повідомленні.

Івано-Франківська обласна служба зайнятості нагадує, що допомога надається роботодавцям, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином: суб’єктам малого та середнього бізнесу, які мають найманих працівників; приватним підприємцям, які мають/чи не мають найманих працівників.

Для того, щоб отримати допомогу, треба звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності та подати необхідний пакет документів.

Обов’язковою умовою для оформлення допомоги є сплата ЄВ за 6 місяців, які передували зупиненню чи скороченню діяльності.

Допомога по частковому безробіттю не оподатковується. Допомога надається на період зупинення чи скорочення діяльності впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Читайте також:

Василь ЦИМБАЛЮК: «Люди мають розуміти, що центр зайнятості – це установа, яка шукає для них роботу, а не просто нараховує грошову допомогу по безробіттю».

Протест допоміг: роботу спортивних залів та фітнес-центрів дозволили

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено