Івано-Франківськ

Оцінка експерта: як Росія використала методи «сепаратизму» на Донбасі

ПІК відкриває нову рубрику "Оцінка експерта". В ній роздуми, аналітика та аналіз. 

 

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n

Ми запрошуємо експертів створювати публікації в ПІК.  А також ми запрошуємо читачів ініціювати теми для аналізу. Що цікаво та що важливо для вас сьогодні? Пишіть нам на pik.net.ua@gmail.com. Та не пропускаєте рубрику щочетверга.

Цього тижня для нас пише експерт з галузі геополітики Максим Сірий.  Він розвиває тему російської пропаганди, маніпуляції на Сході та суспільної небезпеки у вигляді фейкових новин. Важливі думки, цікаві тези і потрібна інформація. Ви погоджуєтесь?

Максим Сірий:

З року в рік, жителі Донбасу все більше відчувають потребу повернення окупованих Російською Федерацією територій під контроль України. Навіть ті, хто у 2014 році брали участь в сепаратистських «референдумах» т.зв. «ДНР/ЛНР» та закликах «Путін введи війська», почали розуміти наскільки примітивно вони попались на російську пропаганду, фейки, перекручування фактів, піддались фальшивим обіцянкам про начебто безтурботне життя в самопроголошених республіках, а також опинилися в епіцентрі реальної небезпеки у вигляді «сепаратизму» зі сторони «братнього» народу. Люди, що живуть в окупації, і нині залишаються заручниками антиукраїнської пропаганди, яка щодня лунає з російських телеканалів.

 

 

Під впливом інтенсивної російської пропаганди, окремі мешканці окупованих територій й досі вірять, що Донбас завжди годував Україну, а т.зв. «референдум про державну самостійність» сприймають як шлях до фінансової незалежності та власного добробуту. Але минуло вже шість років, а фінансова незалежність так і не наступила. У чому ж причина? Все банально просто, «сепаратизм» це явище, яке супроводжується поширенням недостовірної та викривленої інформації для розхитування суспільно-політичної обстановки та в подальшому відокремлення окремих територій. Це вид гібридної війни, яку РФ проводить стосовно України.

 

То що ж рекомендують експерти та які основні методи боротьби з «сепаратизмом»? Перш за все, потрібно зосередитись на власному свідомому баченні та аналізі інформації з мережі Інтернет на її достовірність, першоджерело та осіб, що таку інформацію поширюють. Адже для того, щоб сепаратистський рух був успішним, потрібно підготувати інформаційну платформу для підбурення населення, створити у їхній свідомості відповідну ілюзію та ідею «референдуму», і найкращий спосіб це зробити через мережу Інтернет та ЗМІ.

 

Саме тому, нам потрібно розуміти, що поки ми не будемо усвідомлювати суспільну небезпеку поширення недостовірної та неперевіреної інформації, доти буде існувати вплив на свідомість громадськості, який породжуватиме «сепаратизм», а також буде створювати загрозу порушення територіальної цілісності, державного суверенітету та недоторканості України. При цьому, слід пам’ятати, що інформаційна безпека є невід’ємною складовою національної безпеки, а також те, що за створення сепаратистських рухів в Україні передбачена кримінальна відповідальність“.

 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено