Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Щовихідних ми радимо прибічникам ПІК книгу і фільм. Сьогодні у нас в рекомендованих Монті Пайтон і Коняка Фокслі.

Кіно. Сьогодні ми пропонуємо до перегляду фільм “Монті Пайтон і священний Грааль”.

index 1

Британський комедійний фільм, сценаристами та виконавцями головних ролей виступили учасники комік-групи Монті Пайтон. Вийшла комедія у 1975 році. І не треба думати, що це старе, занудне кіно. Це не так.

Туман розсіюється, неподалік на очі потрапляє скелет, і тут з-за пагорба з’являється лицар верхи … на кокосах. Якщо ви не бачили титрів, а дивилися тільки з вказівки року дії, вам може здаватися – зараз почнеться серйозне історичне кіно. Приблизно секунди через дві стане зрозуміло, що ви помиляєтеся.

maxresdefault 3

Тут насміхаються над усім: історією, фільмами, стереотипами, типажами, літературою, людьми, політикою. Чого тільки вартий «троянський кролик»!.

images 18

Уже з титрів починається іронія (сленгово кажучи стьоб):

«Ми вибачаємося за помилки в титрах, винні вже звільнені». І «візуальна» насмішка теж починається з перших кадрів: король “скаче” землями Англії, а його вірний помічник імітує стукіт копит кокосами. І все в цьому роді! Діалоги вражаючі: розмова про те – чи могли ластівки з Африки принести ці кокоси, а після – селян про політику в країні.

MV5BMTA0NDUxOTUzNjdeQTJeQWpwZ15BbWU3MDgwNzQ5MTQ . V1 SX640 SY720

Ах так, загалом комедія висміює стару легенду про доблесного короля Артура і його соратників, їх поневіряння в пошуку Чаші святого Грааля. Іронія, абсурд, роблена дурість – все це і є «Монті Пайтон». Приємного перегляду!

Книга

Читачі всього світу люблять та поважають спадок Роальда Дала. А ті, хто книжок не читав, неодмінно неодноразово припадали до екранів, переглядаючи “Чарлі та шоколадна фабрика”. Та от не всім відомо, що Дал був ще тим жартівником, особливо у сфері чорного гумору.

Тому радимо до прочитання ­– «Коняка Фокслі та інші дорослі оповідання». Це провокативний і смертельно темний гумор від дитячого письменника.

DSC 0008

 Р. Дала називають майстром чорного гумору, «ніжним мізантропом», для якого найголовніше — розповісти сюжет, часто напівжартівливий, напівдетективний, напівфантастичний. Збірка складається з 16 історій. Вони не пов’язані між собою сюжетом. Тут трапляються різні персонажі: і старий мрійник, і батько сімейства, і багато інших. Об’єднує ці всі оповідання непередбачуваний кінець…читаючи звичайнісіньку історію, будьте пильними, бо в один момент може статись щось таке…

Цікавого вам читання та перегляду!

З Вами Надя Дзінько, ПІК.

Читайте також:

Сьогодні в Україні святкують День молоді: що для прикарпатців означає молодість?

У Калуші відновлюють ”Дім Сірка” (ФОТО)

Підписуйтесь на сторінку ПІК у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено