Івано-Франківськ

На Прикарпатті через затягування ремонту операційної в госпіталі страждають ветерани АТО

Госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради відвідали представники ветеранської спільноти та б’ють на сполох.

Попри передбачений статутом медзакладу контингент пацієнтів, у госпіталі заявляють, що зможуть лікувати тільки 30-40 % ветеранів, а задля фінансового забезпечення закладу мусять обслуговуваати на платній основі інших хворих. Однак в облраді вважають таку риторику маніпуляціями.

Сьогодні про це йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей, повідомляє ПІК.

Як зазначив головний спеціаліст сектору в Івано-Франківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Володимир Веркалець, нещодавно в госпіталі з метою оцінки ситуації консолідовано побували керівники майже усіх районних та міських ветеранських організацій.

«Найгострішими проблемами закладу є облаштування ліфта для осіб з інвалідністю та закінчення ремонту операційної, яке почалося ще у 2017 році. Через те, що хірургічні втручання, які є найбільш коштовними, не проводяться у зв’язку з ремонтом операційної, Національна служба здоров’я України не буде в повному обсязі фінансувати заклад», – сказав Веркалець.

Він також зазначив, що через недофінансування госпіталь не зможе гарантувати якість надання інших послуг та заробітну плату медичним працівникам.

https://www.facebook.com/orada.if.ua/videos/736897397074280/

 

Враховуючи необхідність якнайшвидше розв’язати проблеми госпіталю, на засіданні комісії облради прозвучала пропозиція зібратися 29 липня за участі керівників департаменту охорони здоров’я, капітального будівництва ОДА та продовжити розмову.

До слова, ветерани ОТО уже мали зустріч з головою ОДА Віталієм Федорівим, обговорили можливі шляхи покращення фінансового стану госпіталю та інші питання.

Читайте також:

У Франківську з 1 серпня будуть нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті

21 липня: Чому сьогодні не слід купатися у водоймах?

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено