Івано-Франківськ

Де в Україні найбільше хабарників

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за півроку внесло до реєстру корупціонерів 2018 громадян.

Найбільше серед них працівників Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) і Національної поліції.

Про це повідомляє прес-служба агентства, пише ПІК.

2015 11 06khabar

З 2018 осіб 429 осіб вчинили кримінальні злочини, ще 1532 – притягнуті до адміністративної, а 57 – до дисциплінарної відповідальності.

Найчастіше до реєстру потрапляють працівники (колишні працівники) Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) та Національної поліції. Високих чинів серед них немає.

“Зокрема, до Реєстру корупціонерів потрапило 102 працівники Державної кримінально-виконавчої служби, з них 2 працівників притягнуті до кримінальної відповідальності. За званнями це рядовий та сержант внутрішньої служби”, – йдеться у повідомленні.

Причини:

  • працівник ДКВС запропонував заарештованому, який конфіденційно співпрацював зі слідством, передавати наркотики на територію в’язниці;
  • працівник ДКВС прийняв обіцянку хабаря за пронесення наркотиків, мобільних телефонів та сім-карт до них на територію в’язниці.

Попонили Реєстр корупцонерів 175 працівників Національної поліції.

З них 12 працівників притягнуті до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення, троє з  них – сержанти, один лейтенант та один старший лейтенант поліції.

Причини:

  • отримання хабаря за відсутність слідчих дій для встановлення причетності обвинуваченого до вчинення кримінального правопорушення;
  • отримання хабаря за нескладання протоколу про порушення правил дорожнього руху, а також керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

У порівнянні з попереднім роком цьогоріч кількість притягнутих до відповідальності та внесених до реєстру працівників Національної поліції і працівників Державної кримінально-виконавчої служби знизилася на 33% у поліцейських і на 11% у працівників ДКВС.

Читайте також:

Половина багатств світу зосереджена в руках 26 осіб – генсек ООН

Скромні мери Прикарпаття заробили понад 5 млн 630 тисяч гривень офіційної зарплати

Приєднуйтесь до нас у  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено