Івано-Франківськ

Художник з Обертина Антон Яцик написав портрет Аль Пачино

Картини Антона ніби живі, він акцентує увагу на деталях, а прихильники його творчості захоплюються фотографічним реалізмом автора.

YAtsyk2

Зображення Шевченка, Франка, Івана-Павла ІІ і … Аль Пачино, пейзажі Івано-Франківська, Парижа чи Венеції, квіткові композиції – у доробку 39-річного художника Антона Яцика, родом з Обертина, що на Тлумаччині, кожен може знайти щось до душі, пише ПІК.

Оригінальності його роботам додає те, що вони виконані аквареллю. Мистецтвознавці відзначають: це досить складна техніка виконання, яка вимагає великої майстерності, оскільки прозорість фарб не дозволяє переписування зображення.

Картини Антона ніби живі, він акцентує увагу на деталях, а прихильники його творчості захоплюються фотографічним реалізмом автора.

al pachno yacik anton 1588506853

Антон Яцик розповів, що аквареллю малюють на зернистому папері, використовуючи паперову палітру, пензлі з хутра білки, поні чи звичайні нейлонові. Акварельна техніка – практично єдина, яка не використовує білил, а роль білої фарби виконує папір.

Одна з останніх робіт Антона – портрет Аль Пачино, який він написав до дня народження американського оскароносного актора. Сам художник зауважив: «Зранку прочитав, що у Аль Пачино день народження, і захотів намалювати». Митець зазначив, що в реальності портрет виглядає краще, бо фото не відображає усієї гами кольорів.

Антон Яцик вже досить відомий у колах прикарпатських митців як художник, ілюстратор і гравер. Правда, на Тлумаччині більше знають його батька – художника, екслібриста, історика та краєзнавця, члена Національної спілки журналістів України Романа Яцика. Саме під пильним оком творчого тата Антон взявся за пензлик та робив перші спроби у малюванні.

Був у житті обертинського художника і час так званого творчого відпочинку, але останні два роки надзвичайно плідні. За цей наш земляк організував чотири персональні виставки. На останній – «Квітковий ноктюрн», що відбулася у «Бастіоні» в Івано-Франківську, презентовано 36 картин. Ця виставка була ніби подарунком Антона самому собі на день народження, який художник святкував 20 червня.

kvtne buzok yacik anton 1589704248

Митець з Обертина Антон Яцик нині мешкає в Івано-Франківську і торує свій професійний шлях ще і як дизайнер та вчитель образотворчого мистецтва. Він також відомий як автор художнього оформлення історично-краєзнавчої та художньої літератури. Його роботи перебувають у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Мар’яна Бодак.

Читайте також:

Звідки походить «Вільха» і чому, вперше за історію свого існування на Тлумаччині, вона не відбулася?

Гімназистка із Тлумача перемогла у польському пісенному фестивалі

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено