Івано-Франківськ

Ситуація у Білорусі: Україна має чітко визначити свою позицію

Теперішні події у Білорусі можуть істотно вплинути на Україну.

Про це пише аналітичний портал “Слово і Діло”.

Україна повинна прогнозувати розвиток подій у Білорусі з політичної, економічної та політичної точок зору.

“Якщо ми беремо політичну складову, то, звісно, розуміємо, що Росія може скористатися слабкістю Білорусі, протистояннями на вулиці й поглинути країну до складу Союзного утворення. Звичайно, фактор присутності Росії – це політична загроза. Далі – це військова складова, тому що в Білорусі на південному заході є низка військових аеродромів, які цікавлять Росію, де росіяни так чи інакше вже присутні. А для нас це фактично загроза. Ще один економічний момент, на фоні того, що страйкують підприємства може збільшуватися торговельний обіг і це впливатиме на торговельно-економічну співпрацю”, – зазначає політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Експерт додає, що українська влада також повинна дослідити заяви Олександра Лукашенка щодо причетності України до організації протестів та щодо “недружніх кроків”, а також щодо подальшої долі Мінського формату.

“Нам треба буде визначитися: визнаємо ми перемогу Лукашенка чи ні. Треба зробити про це чітку заяву. Це має бути чітко і зрозуміло: або ми приєднуємося до позиції ЄС та закликаємо провести перевибори, або ми визнаємо й приєднуємося фактично до Росії та Китаю”, –  пояснює пан Олександр.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено