Івано-Франківськ

Олександр Лукашенко за крок до втрати влади в Білорусі?

Працівники МЗКТ кричать бацькі "Фу" та "Йди геть".

Від сьогодні, 17 серпня, у Білорусі загальнонаціональний страйк. Страйк буде безстроковим, та триватиме до виконання вимог народу.

Протести у Мінську: Майдан чи не Майдан?

Станом на 11:10, 17 серпня, Олександр Лукашенко знаходився на Мінському заводі колісних тягачів. Працівники кричали “Фу” та “Йди геть”.

Ніколи ви не дочекаєтесь, щоб я щось під тиском зробив. Повторних виборів не буде“, – заявив Олександр Лукашенко.

Вчора, 16 серпня, у Мінську та інших містах Білорусі тисячі людей зібралися на марш свободи на знак підтримки протестів у Білорусі проти результатів виборів президента. Це була найбільша акція від початку нинішніх протестів. За різними даними, на вулиці вийшли від 100 до 200 тисяч людей.

photo 2020 08 16 14 27 09

В той же час до Мінська автобусами звозили людей на мітинг на підтримку Олександра Лукашенка. “Антимайдан” організували з числа робочих, чиновників і силовиків, йдеться у повідомленні TUT.by. Учасникам пропонували премії і відгули за участь в акціях, а за відмову погрожували звільнити.

Російські автозаки на підході, що далі?

У Росії помітили колони автозаків та іншої техніки, які рухалися в бік Білорусі без розпізнавальних знаків.

Про це повідомляє група розслідувачів Conflict Intelligence Team.

Зазначається, що одну колону помітили на трасі Санкт-Петербург — Псков. У ній було близько 30—40 військових вантажівок.

117777232 1665649753587995 8085817900171610943 n

Іншу колону зафільмували в напрямку Білорусі з боку Москви. Уся техніка рухається без розпізнавальних знаків. За словами одного із користувачів, у вантажівках їдуть «люди в чорній формі без розпізнавальних знаків».

Тихановська готова стати лідеркою країни

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська оголосила про готовність стати національною лідеркою. Сьогодні, 17 серпня, у своєму зверненні до білорусів вона сказала, що зробить все для того, аби країна “заспокоїлася і увійшла в нормальний ритм”.

Я готова взяти відповідальність і виступити в цей період як національний лідер із тим, щоб країна заспокоїлася, увійшла в нормальний ритм, щоб ми звільнили всіх політв’язнів і в найкоротші терміни підготували законодавчу базу та умови для організації нових президентських виборів. Реальних, чесних і прозорих виборів, які будуть беззастережно прийняті світовою спільнотою“, – наголосила Тихановська.

Детальніше у відео:

Кого підтримав Папа римський?

Під час недільного звернення, Папа римський Франциск закликав до справедливості і поваги до прав людини в Білорусі.

77756

Примітно, що саме 16 серпня десятки тисячі людей вийшли на вулиці, закликаючи до відставки президента країни Олександра Лукашенка.

Я уважно стежу за ситуацією, що склалася в цій країні після виборів, і закликаю до діалогу, відмови від насильства і поваги справедливості та законності. Ввіряю всіх білорусів захисту Пресвятої Богородиці, Цариці світу“, – сказав понтифік у своєму недільному зверненні.

Папа Франциск наголосив, що його думки – із «любою Білоруссю» і що він пильно стежить за ситуацією після виборів.

Що відбувається з білоруськими ЗМІ?

Співробітники Белтелерадіокомпанії страйкують біля будівлі компанії. Перед цим вони підписали повідомлення, адресоване керівнику компанії Івану Ейсмонту.

photo5895691901049353361

Вони вимагають визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку главу ЦВК Лідію Єрмошину, звільнити політв’язнів та скасувати цензуру в ЗМІ.

Нагадаємо, за результатами ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів, а опозиційна кандидатка Світлана Тихановська – 10,12%.

Це стало головною причиною початку масових демонстрацій, які увінчалися не менш масовими затриманнями мирних білорусів. За вісім днів протестів затримали понад 7 тисяч мітингувальників.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено