Івано-Франківськ

У Калуші бізнесмени протестують проти “червоної зони” (ВІДЕО)

У Калуші сьогодні вранці, 31 серпня підприємці зібралися під стінами міської ради.

У Калуші та ще п’ятьох населених пунктах області з понеділка, 31 серпня почала діяти “червона” карантинна зона,  передає ПІК.

Представники ресторанного бізнесу, принесли міській раді заяву-вимогу, яку підписали понад два десятки власників кафе і ресторанів. 

“Закриття наших закладів призведе до різкого зниження прожиткового рівня наших працівників та членів їх сімей. Це декілька тисяч калушан”, – йдеться в заяві підприємців.

Заборона на роботу закладів громадського харчування на території міста, переконані підприємці, — несправедлива і дискримінаційна та не вплине на рівень захворюваності. Крім того, підприємці говорили про те, що заклади громадського харчування не працювали з початку карантину, їм дозволили роботу кілька місяців тому, а зараз змушують закриватися. І це при тому, що була проведена підготовка і в цілому налагоджена робота в умовах карантину, а це додаткові витрати на засоби захисту, дезінфекції.

Повторну паузу в роботі витримають не всі: частина вимушена буде закрити бізнес. У першу чергу, це стосується тих підприємців, які працюють у орендованих приміщеннях.

Вимоги калуських рестораторів є простими: або тотальний карантин у місті та районі для всіх закладів, не залежно від виду діяльності і форми власності, включаючи ринки, храми, органи державної влади і місцевого самоврядування для швидшого виходу з карантину, або — дозвіл на роботу всім.

До учасників протесту вийшов міський голова Калуша Ігор Матвійчук. Посадовець повідомив, що міська рада направила звернення до уряду та народних депутатів з приводу прийнятого рішення віднесення міста до “червоної зони”.

Проте поки що місто вимушене виконувати вимоги “червоної карантинної зони”. З понеділка транспорт у Калуші курсуватиме в режимі спецперевезень. Рейси здійснюються вранці та ввечері, і, таким чином, калушани можуть дістатися на роботу і з роботи. Щодо роботи кафе, ресторанів, спортивних залів тощо, то міська влада не має повноважень забороняти чи дозволяти їхню роботу. У випадку,  якщо вони не припинять свою діяльність, втрутиться поліція.

Більше у сюжеті ВІКОН.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено