Івано-Франківськ

На Прикарпатті окремі ТВК порушили виборчий кодекс

Окремі ТВК на Прикарпатті сформували виборчі округи раніше ніж цього вимагає закон.

Про це повідомила Громадянська мережа ОПОРА, пише ПІК.

4 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА відвідали засідання Косівської міської та районної територіальних виборчих комісій на яких утворили територіальні виборчі округи для організації та проведення виборів. Це можна трактувати, як порушення термінів формування округів.

07.09 Ivano Frankivshchyna Kosivs ka rayonna TVK1 scaled

07.09 Ivano Frankivshchyna Kosivs ka mis ka TVK2 scaled

Таке ж порушення представники ОПОРИ зафіксували у Брошнів-Осаді, де селищна ТВК провела засідання із формування територіальних округів 3 вересня.

Відповідно до Виборчого кодексу та Постанови ЦВК «Про Роз’яснення щодо утворення виборчих округів для організації і проведення місцевих виборів»: рішення про утворення виборчих округів приймається територіальною виборчою комісією після початку виборчого процесу відповідних виборів, однак не пізніш як на другий день виборчого процесу (пункт 1 частини першої статті 196, частина третя статті 198, частина четверта статті 199, частина третя статті 201 кодексу). А як відомо, виборчий процес розпочався 5 вересня.

Також, Косівська районна комісія, утворивши територіальні округи для організації та проведення виборів до районної ради, розділила Косівську міську громаду між двома округами.

07.09 Ivano Frankivshchyna Kosivs ka rayonna TVK1 scaled

07.09 Ivano Frankivshchyna Kosivs ka rayonna TVK2 scaled

У пункті 3.7. Роз’яснення щодо утворення виборчих округів для організації і проведення місцевих виборів5: «Територіальні виборчі округи з виборів депутатів районної ради утворюються за можливості з урахуванням територіальних громад, що входять до складу району. Територіальні виборчі округи з виборів депутатів районної ради не можуть складатися з частин територій різних територіальних громад району».

5 вересня Верховинська районна територіальна виборча комісія на своєму засіданні утворила чотири виборчі округи. Частина населених пунктів Верховинської селищної громади входять до четвертого округу із населеними пунктами Зеленської громади, що теж порушує неподільність громад при утворенні територіальних округів.

07.09 Ivano Frankivshchyna Verkhovyns ka rayonna TVK1 scaled

07.09 Ivano Frankivshchyna Verkhovyns ka rayonna TVK2 scaled

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено