Івано-Франківськ

На посаду міського голови Коломиї претендують 13 людей. Хто вони?

За місце будуть змагатись, зокрема, колишній та нинішній очільники міста та одна пані з партії Ляшка.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Як повідомила ПІК голова міської територіальної виборчої комісії Галина Білоус, реєстрація кандидатів пройшла без ексцесів. Кандидатів, яким відмовили в реєстрації, не було.

посада міського голови Коломиї вибори 2020

Місцева виборча комісія зареєструвала наступних кандидатів на посаду Коломийського міського голови:

  • Слюзар Ігор Богданович – самовисування;
  • Лосюк Сергій Петрович – самовисування;
  • Григорук Павло Богданович – самовисування;
  • Станіславський Богдан Миколайович – самовисування;
  • Юращук Богдан Іванович – ПП “Національний корпус”;
  • Білоус Володимир Михайлович – Політична партія “Голос”;
  • Фітьо Віктор Ярославович – Політична партія “Слуга Народу”;
  • Островський Юрій Анатолійович – Українська Галицька Партія;
  • Тодорів Назарій Ярославович – Політична партія “За Майбутнє”;
  • Гарат Роман Михайлович – Політична партія “Удар” Віталія Кличка”;
  • Федоришин Володимир Євгенійович – ПП “Європейська Солідарність”;
  • Базюк Олександра Маркіянівна – ПП “Радикальна партія Олега Ляшка”;
  • Василевський Володимир Дмитрович – ПП Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.

ПІК вирішила розповісти трохи більше про окремих цікавих кандидатів.

Серед кандидатів багатьом відомий чинний міський голова Ігор Слюзар. Нагадаємо, Ігор Богданович вперше став очільником міста ще у листопаді 2010 року. У жовтні 2015 року його знову переобрали на посаду. Втім чи вдасться Ігореві Слюзару повторити свій успіх втретє, покажуть вибори 25 жовтня.

Богдан Станіславський відомий як меценат. У 2019 році кандидував до Верховної Ради в 84 окрузі з центром в Тисмениці. Втім, Богдана Миколайовича не обрали, але він депутат облради. Згідно з декларацією в родині є 11 вантажних автомобілів, вісім оформлені на дружину мецената.

Богдан Юращук очолював місто у 2002-2004 роках. Тоді пан Богдан балотувався як безпартійний. З 2018 року Богдан Юращук є головою  районної партійної організації політичної партії “Національний корпус”. У 2020 він очолив Коломийський міський осередок цієї партії.

За посаду міського голови також буде боротись президент футбольного клубу “Варатик” Юрій Островський. Пан Юрій грав за футбольні команди “Прут” Воскресинці, П’ядики, “Сандаліно”, “Прометей”, ФК Дебеславці, “Євромікс”, але не заповнив декларацію, тому відомостей про майно та статки немає.

Олександра Базюк заснувала ГО “Прозора Коломия”, уповноваженою особою якої є Віктор Фітьо, ще один кандидат на посаду очільника міста. Пані Олександра балотувалася на голову Коломиї у 2015-му році. Тоді кандидатка отримала 630 голосів (3,1 %).

Варто згадати й про наймолодшого з кандидатів – Павла Григорука. Він є керівником громадської організації “Над системою”, яка займається благодійністю, розвитком спорту та культури. На вибори голови Коломийської ОТГ Павло Григорук йде шляхом самовисування. Група журналістів у Коломиї провела дослідження того, хто із кандидатів на міського голову Коломиї витратив найбільше грошей на рекламу. Павло Григорук опинився у лідерах.

Таким чином, виборців в Коломиї очікує важкий вибір, адже кандидати різні, мають свої переваги та недоліки. Хто отримає більшість голосів, дізнаємось після місцевих виборів 25 жовтня.

вибори посада міського голови Коломиї

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено