Івано-Франківськ

Середньомісячна зарплата освітян Прикарпаття – 8767 гривень

В порівнянні з минулим роком зарплата одного штатного працівника освіти зросла 11,4% і у 1,8 раза перевищила рівень мінімалки (4723 грн).

За вісім місяців поточного року середньооблікова кількість штатних працівників освіти склала 50,7 тисяч людей. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Навчанням молодого покоління у 689 школах Івано-Франківщини зайнято майже 22 тис. учителів (включаючи сумісників), з них 61,7% учителів здійснюють освітньо-виховну роботу у закладах сільської місцевості. Важливою умовою якісного навчання школярів є професійний рівень викладацького складу: 95% педагогічних працівників мають повну вищу освіту, 1,9% – освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, решта – молодшого спеціаліста або середню загальну освіту.

На Прикарпатті 22 тисячі вчителів

В середньому на кожного вчителя у денних закладах загальної середньої освіти області припадає 7 учнів (по Україні – 9), зокрема у міській місцевості – 10, у сільській – 6.

Виховання та навчання 36,4 тис. дошкільнят в області забезпечували 4,4 тис. вихователів та їх асистентів, психологів, методистів та соціальних педагогів. Із загальної кількості педагогічних працівників закладів дошкільної освіти 97,3% становили жінки, 39,5% – особи віком до 35 років, 7,5% – 60 років і більше. У
розрахунку на одного педагогічного працівника цих закладів припадало 8 дітей, що відповідає середньому показнику по Україні в цілому.

На Прикарпатті 4 тисячі вихователів

До слова, щорічно у першу неділю жовтня в Україні святкують День працівника освіти.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено